Kremowy i wyrazisty sos czosnkowy, z dodatkiem tahini i świeżych ziół. Świetnie smakuje jako dodatek do wrapów, kanapek, falafeli, placków, zapiekanek warzywnych i pizzy. Prosty, domowy przepis, który zawsze wychodzi.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Posiekaj lekko zioła, żeby łodygi nie wkręciły się w ostrza blendera. Umieść wszystkie składniki z listy w kielichu blendera I miksuj przez kilka minut do powstania gładkiego, kremowego sosu. Im dłużej będziesz miksować tym gestszy i bardziej kremowy zobi się sos. Spróbuj i dopraw do smaku ulubionymi ziołami, suszonym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Podawaj lekko schłodzony.
Składniki
Przepis
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Posiekaj lekko zioła, żeby łodygi nie wkręciły się w ostrza blendera. Umieść wszystkie składniki z listy w kielichu blendera I miksuj przez kilka minut do powstania gładkiego, kremowego sosu. Im dłużej będziesz miksować tym gestszy i bardziej kremowy zobi się sos. Spróbuj i dopraw do smaku ulubionymi ziołami, suszonym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Podawaj lekko schłodzony.